Verkiest u een heel persoonlijke uitvaart voor de overledene?

Ook daar kan ik je prima mee helpen, ik schrijf zelf alle teksten voor de uitvaart.
De ritueelbegeleider komt na het overlijden bij de familieleden thuis en zal luisteren naar de wensen van de nabestaanden en aan de hand van hun verhalen passende teksten schrijven met de gewenste muziek en eventueel een diavoorstelling.

We krijgen slechts 1 keer de kans afscheid te nemen en dus zorgt de ritueelbegeleider ervoor dat ook dit een mooie herinnering wordt aan de overledene. Het afscheid moet mooi, waardig en persoonlijk zijn...
Vele mensen staan er niet bij stil vooraf en denken niet graag aan de dood, zodat ze, wanneer ze er plots mee geconfronteerd worden en geleid door de zware emoties die ermee gepaard gaan, vaak de tijd of kans niet hebben na te denken over hoe ze nu precies afscheid moeten nemen.
Daar zal een ritueelbegeleider je dus mee helpen, in een bijzonder moeilijke situatie, doorheen de tranen, toch een mooi laatste afscheid bezorgen...

Vooraf begeleiding bij euthanasie of bij ziekte kan ook, wil je graag, samen met een ritueelbegeleider tekst en muziek al vooraf bepalen, ook dat kan.
De ritueelbegeleider komt dan een aantal keer bij je langs en zal, samen met u , ervoor zorgen dat je een waardig en mooi afscheid zal krijgen.

De uitvaartverzorger en de ritueelbegeleider vullen elkaar aan, waar de uitvaartverzorger alle "praktische" zaken verzorgt (rouwdrukwerk, locatie uitvaart , begrafenis of crematie,... ), verzorgt de ritueelbegeleider de persoonlijke aanpak van de uitvaart.
Kies je voor ritueelbegeleiding “  Voor altijd in je ", dan kies je voor detailwerk en wordt een zeer trieste dag toch ook een dag die als mooi kan ervaren worden voor de nabestaanden.

De zon, de zon leek altijd zo vanzelfsprekend, de zon was er altijd
En nu jij hier niet meer bij ons bent, lijkt ook de zon haar weg kwijt
Men zegt wel, na regen komt zonneschijn
Maar hoe kan alles ooit weer als tevoren zijn
In deze moeilijke tijd probeer ik te denken aan wat jij me ooit zei
Hoeveel wolken er ook mogen zijn, de zon schijnt altijd voor jou en mij

Marika Roggeman